Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گالری گلستان با بیان اینکه گفت: «سعید امکانی» از طراحان بسیار خوب و موفق ایران است، گفت:بسیار خوشحالم که یک هنرمند بسیار حرفه‌ای را کشف کرده‌ام.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «لیلی گلستان»، درباره آثار طراحی «سعید امکانی» که در نمایشگاه «سران» در گالری گلستان  به نمایش درآمده است،  گفت: «سعید امکانی» از طراحان بسیار خوب و موفق ایران است، طراحی‌های او فوق‌العاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دست و طراحی او بسیار قوی است و آن‌گونه که شنیده‌ام نقاش بسیار خوبی هستند، اما چون آدم بسیار فروتن و متینی است، تاکنون تلاشی برای معرفی خودش به‌عنوان یک هنرمند جدی به جامعه هنری نکرده است. بسیار خوشحالم که یک هنرمند بسیار حرفه‌ای را کشف کرده‌ام.

 مدیر گالری گلستان افزود: من در طراحی ایده‌آل‌ام کامبیز درمبخش است؛ اما وقتی طراحی‌های سعید امکانی را دیدم، متوجه شدم که آثار امکانی نیز از جهاتی به کارهای او پهلو می‌زند. طراحی‌های درمبخش مینی‌مال هستند، اما طراحی‌های امکانی بسیار پرکارند و ساخت و ساز قویی دارند و اگر امکانی نیز تمرکزش را به شکل جدی بر روی طراحی‌هایش بگذارد خیلی زود می‌تواند در عرصه ملی و حتی فراتر شناخته شود.

به گفته گلستان؛ در طراحی‌های امکانی فکر و طنز جایگاه ویژه‌ای دارد و با توجه به این‌که موضوع این نمایشگاه سر است، او برای عملی کردن ایده‌هایش مدت‌ها فکر و کار پژوهشی کرده است و بهترین کلماتی که مشتق سر هستند را انتخاب کرده است و به نظرم طراحی‌های او با این‌که به موضوعات روز و برخی شخصیت‌ها اشاره دارد، اما تاریخ‌مصرف ندارند.

او درباره اقبال نمایشگاه سران از سوی مخاطبان گفت: با تجربه 31 سال گالری‌داری بدون اغراق می‌گویم که در بدترین دوران تجسمی زندگی می‌کنیم و گالری‌دارها و هنرمندان تجسمی در شرایط بدی به سر می‌برند، اما در چنین شرایطی نمایشگاه امکانی هم از نظر مخاطب و هم فروش با اقبال خوبی روبرو شد و تنها هفت کار در شب نخست نمایشگاه به فروش رفت و این فروش برای دوره فعلی عالی بود. مجموعه "سران" دربرگیرنده 45 طراحی است که با تکنیک خودکار روی مقواهایی در ابعاد 30 در 20 و 40 در 30 خلق‌شده‌اند. البته برای خلق برخی از طراحی‌ها از تکنیک کلاژ و رنگ‌روغن نیز بهره گرفته‌ام.

 «گروس عبدالملکیان» نیز در متنی که برای این نمایشگاه نوشته آورده است: در این مجموعه، چاقو، پیچ، تیغ، طناب و تراش، استعاره‌ای از سر هستند و سر، مجازی از فکر و فکر مجازی از انسان. رفتار بیانگرانه‌ طرح‌ها، قابل‌توجه است. گویی همان استعاره‌ها تن را پاره کرده‌اند و غالبا با قدرت و خشونتی توأمان از متن، سر برآورده‌اند.

به گفته این شاعر؛ استعاره یعنی، کران‌مند کردنِ جهان بی‌کران. یعنی در پسِ عناصری که جانشین سر شده‌اند، فارغ از معنای سر، مفاهیمِ بسیارِ دیگری نهفته است. پیچ در عین آنکه پیچ است، پیچ نیست و هزار چیز دیگر است و این همان مفهوم مه‌گرفته‌ استعاره‌ مدرن است. حال هرقدر کشف طراح با ابهام هنریِ موفق‌تری همراه باشد، به همان میزان فضای نهفته در پسِ استعاره‌، فضایی گسترده‌تر است و حجم و کثرت تأویل‌های اندیشگانی یا حسی افزایش می‌یابد.

 این شاعر در بخش دیگر این متن نوشته است؛ از منظری مرتبط می‌توان گفت: اثر هنری یک پیدای پنهان شده است. یعنی گویی هنرمند گنجی یافته و آن را زیر خاکی از فرم‌ها، استعاره‌ها و نمادها پنهان کرده است. مخاطب در گاهِ مواجهه با اثر، همین خاک را کنار می‌زند و زیبایی ماجرا اینجاست که خیلی اوقات به گنجی بیشتر از آنچه هنرمند پنهان کرده، می‌رسد و این همان جادوی بی‌نظیر اثر هنری است که ظرفیت تاویل و تفسیر را به آن می‌بخشد و شاید نمونه‌ای از همین تاویل‌ها درباره‌ این مجموعه، مخاطب را به این معنا نزدیک کند: انسانِ هم‌زمان. انسانِ همزمان قاتل و مقتول. انسانی که پیش از آنکه چاقو را در دیگری فرو کند، خود به چاقو بدل شده. انسانی که پیش از آنکه دیگری را بکشد، خود را کشته است.

«سعید امکانی» درباره نمایشگاه «سران» گفت: این مجموعه را بر اساس کلماتی که همه مشتق از کلمه سر هستند خلق کرده‌ام و نام و موضوع هر یک از این طراحی بازی با کلمه "سر" است. همه طراحی‌ها را در ابعاد کوچک خلق کردم تا مخاطب بهتر بتواند با آن‌ها ارتباط برقرار کند و در مقابل هر کار درنگ بیشتری کند.

امکانی درباره چگونگی شکل‌گیری این مجموعه گفت: ایده اولیه این مجموعه در سال 1379 و در کارگاه نقاشی ناصر پلنگی شکل گرفت و نخستین ایده‌ام را در قالب کاریکاتور بر اساس کلمه سران خلق کردم و پس‌ از آن به سراغ فرهنگ معین رفتم  و در یک پروسه 2 ساله بسیاری از مشتقات سر را در قالب کاریکاتور به تصویر کشیدم و گزیده‌ای از این کاریکاتورها را در کتابی با عنوان "باشلار" منتشر کردم. برخی از کاریکاتورهای این مجموعه در مطبوعات نیز منتشر شده است. باشلار کلمه‌ای ترکی و به معنای سران است.

او افزود: با این‌که در تمام این سال‌ها مشغول نقاشی بوده‌ام و ایده‌های متعددی را اجرا کرده‌ام اما سران همواره دغدغه‌ام بوده و دوست داشتم که آن را به نمایش بگذارم، از این رو از دو سال پیش بخشی از وقتم را صرف خلق این مجموعه کرده‌ام و در گذر زمان این طراحی‌ها نسبت به کاریکاتورهایی که پیش‌ از این بر اساس کلمه سر مشتقات آن خلق کرده‌ام به پختگی و کمال رسیده‌اند و به ضم بسیاری برخی از این طراحی‌ها به نقاشی نیز نزدیک شده‌اند.

به گفته این نقاش، طراحی‌هایش به بسیاری از مناسبات روابط اجتماعی ما گوشه می‌زند، سرهایی که هریک می‌توانند نماینده قشر خاصی از مردم جامعه ما باشند و می‌توان حتی سر خود را نیز در میان آن‌ها جست‌وجو کرد و یافت.

سرتاس، سروان، سرباز، سردار، سربلند، سربه زیر، سرتاس، سرگل، سرشیر، سرکوب، سرنشین،سرپیچ، سرقفلی از جمله کلماتی هستند که امکانی در این مجموعه آن‌ها را به بازی گرفته است.

سعید امکانی متولد 1355 تهران و دانش‌آموخته رشته نقاشی است. او تاکنون در بیش از 20 نمایشگاه گروهی نقاشی‌هایش را به نمایش گذاشته است و او پیش‌تر مجموعه شعر با عنوان و کتاب کاریکاتورهایش را با عنوان باشلار (سرها) منتشر کرده است. برخی از طراحی‌ها و کاریکاتورهای او در مطبوعات منتشرشده‌اند.

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه فجر کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد ایام الله دهه فجر اردبیل ایام دهه فجر معامله قرن انقلاب اسلامی طرح معامله قرن نماز جمعه نمایشگاه سران گالری گلستان گالری گلستان یک هنرمند طراحی ها سر هستند شده اند کلمه سر بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۷۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه ۶ عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

انتشارات «مکتب حاج قاسم» با ٦ عنوان اثر جدید، در سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور خواهد داشت.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی بنیاد مکتب حاج قاسم، سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه با حضور صد‌ها ناشر داخلی و خارجی به طور رسمی در محل مصلی تهران آغاز به کار خواهد کرد و انتشارات مکتب حاج قاسم نیز برای سومین سال پیاپی و با عرضه ده‌ها عنوان کتاب و همچنین معرفی شش عنوان اثر تازه منتشرشده، در نمایشگاه کتاب تهران حاضر خواهد شد.

کتاب «باران گرفته است» به قلم «احمد یوسف زاده» ازجمله عناوینی است که امسال برای اولین‌بار در نمایشگاه کتاب تهران تقدیم مخاطبان خواهد شد.

 نویسنده در این کتاب ۲۳۲ صفحه‌ای، با زبانی ساده و صمیمی، از زندگی و آداب و رسوم عشایر گشاده‌دستی می‌نویسد که زیر آسمان روستای «قنات ملک» کرمان و هم‌جواری زادگاه حاج قاسم سلیمانی زندگی می‌کنند و با روایات ناب و دست اول، خواننده را به روز‌های دوران کودکی تا نوجوانی و بالندگی حاج قاسم می‌برد.

«همراه ما بود» از دیگر آثار جدید نشر مکتب حاج قاسم در نمایشگاه سی و پنجم است، کتابی حاوی مجموعه سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزب‌الله لبنان از بیست سال رفاقت و همرزمی با حاج قاسم سلیمانی است که بعد از شهادت ایشان ایراد و توسط «سید حسین مرکبی» گردآوری و ترجمه شده است.

عنوان دیگری که روی میز تازه‌های نشر مکتب حاج قاسم قرار گرفته، کتاب «بچه‌های حبیب» است. 

«نازنین قنبری» تلاش کرده در صفحات این کتاب مجموعه خاطرات رزمندگان گردان‌های اطلاعات عملیات و تخریب لشکر ۴۱ ثارالله از فرمانده شهید حاج قاسم سلیمانی را برای مخاطب روایت کند؛ خاطراتی که یکسوی آن جاذبه فرمانده است و قدرت میدان‌داری‌اش و سوی دیگر شرح روحیه شوخ‌طبع و مهربان و در عین حال سیره عابدانه حاج قاسم سلیمانی.

«این خانه فروشی نیست» نوشته «مهدیه داوودی» کتاب چاپ اولی نشر مکتب حاج قاسم که در نمایشگاه کتاب امسال است.

این کتاب با تصاویر مستند «سعید فرجی»، روایتی از ۸۴ روز مقاومت جانانه مردم شهر «آمرلی» عراق در برابر محاصره ۳۶۰ درجه داعش را به تصویر می‌کشد، مقاومتی که با حضور به موقع سردار سلیمانی و طراحی یک عملیات دقیق و هوشمندانه، به آزادسازی شهر و بیرون راندن اشغالگران داعش انجامید.

«طبقه‌بندی موضوعی سخنرانی‌های شهید سلیمانی» دیگر کتابی است که امسال برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب تهران عرضه خواهد شد. 

این کتاب دربرگیرنده مجموعه سخنرانی‌های شهید حاج قاسم سلیمانی است که طبقه‌بندی سخنرانی‌ها بر اساس موضوعات مهم و پرتکرار همچون شهادت و … و میسر نمودن امکان مطالعه برش‌های کوتاهی از یک یا چند سخنرانی درباره موضوعی واحد، این اثر را به یکی از بهترین و جامع‌ترین کتاب‌ها برای شناخت و پژوهش پیرامون شخصیت آن سردار والامقام تبدیل نموده است.

مجموعه دوجلدی «جهت» از دیگر آثاری است که در لیست تازه‌های نشر مکتب حاج قاسم قرار گرفته است.

جلد نخست کتاب به سخنرانی سردار سلیمانی در جمع فرماندهان سپاه؛ به همراه موخره‌ای بر این سخنرانی اختصاص دارد، که درست چندماه پیش از شهادت وی ایراد شده و برای نخستین بار در قالب این کتاب منتشر شده است.

سخنرانی حاج قاسم در جمع ائمه جماعت نیز موضوع جلد دوم کتاب است. 
این سخنرانی با موخره‌ای از «سبحان جدیدساز» تبیین شده است.

دیگر خبرها

  • برگزاری نمایشگاه «آبی» در باگالری
  • نوسازی مجموعه ورزشی فجر در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی
  • آزاد: سپک‌تاکرای ایران جایگاه ویژه‌ای در سطح بین‌المللی دارد
  • امیرعبداللهیان: ترکیه جایگاه ویژه‌ای در سیاست همسایگی ایران دارد
  • جایگاه ترکیه در سیاست همسایگی ایران ویژه است
  • امیرعبداللهیان: جایگاه ترکیه در سیاست همسایگی ایران ویژه است
  • عرضه ۶ عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • «آفرینش تو برای ما مهم است» در برج آزادی آغاز به کار می‌کند
  • بوستان رازی به محیط ویژه برای نوجوانان تبدیل می شود
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد